Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/hotellag/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1184

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/hotellag/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1189

In Trecere prin Bucuresti


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/hotellag/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1184

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/hotellag/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1189

Pentru o capitala despre care multi straini ignoranti inca mai cred ca este doar un oras de prin Bulgaria, Bucurestiul atrage anual peste 1.5 milioane de turisti. Va ganditi ca acestia sunt, de fapt, rude ale celor mutati in Bucuresti in cautarea unui trai mai bun?

Realitatea este alta: mai bine de jumatate dintre cei indicati de statistici ca fiind turisti vin din strainatate. Cat despre romanii care tranziteaza Bucurestiul, un procent foarte, foarte mic este reprezentat de cei care isi viziteaza prietenii sau familia. Cei mai multi vin fie pentru relaxare, fie in scopuri de business. Mai exact, turismul de evenimente si business capata din ce in ce mai multa amploare.

Lasand la o parte motivele pentru care lumea se incumeta sa vina in acest oras mereu aglomerat si efervescent, cu totii sunt in cautare de cazare ieftina in Bucuresti. Nu se pune problema ca nu exista oferte, doar ca preturile nu sunt dintre cele mai accesibile. Pentru turistii care nu dispun de un autoturism, este foarte important sa se cazeze intr-o zona mai centrala, cu acces la mijloacele de transport in comun – ideal metrou.

Usor de imaginat, preturile sunt cele mai mari pentru hotelurile centrale. Iar daca vizita se doreste a fi de durata, acestea ies din discutie – pentru ca, trebuie sa recunoastem, in capitala exista atatea oportunitati de a cheltui, incat macar cazarea ar trebui sa nu fie una dintre ele.

Spre deosebire de anii anteriori insa, exista avantajul ofertelor diversificate. Pana nu de mult, nu prea aveam de ales decat fie hoteluri de 4-5 stele, fie moteluri sau pensiuni obscure. In prezent insa numarul spatiilor de cazare a crescut foarte mult, conditiile fiind si ele diferite.

Un hotel in apropierea unui aeroport, care sa nu fie insa complet izolat de oras este adesea foarte dorit. Pana la urma, hotelurile de 2 stele au cea mai mare cautare, reusind sa imbine in mod surprinzator un grad de confort peste medie cu tarife atractive. De pilda, o familie care se deplaseaza in capitala poate opta pentru un apartament in cadrul unui astfel de hotel, si il poate obtine la un pret foarte bun de 260 de lei pe noapte.

Apartamentele individuale, amplasate in blocuri de locuit si inchiriate in regim hotelier nu fac insa parte dintre cele mai bune oferte. Adesea proprietarii incearca sa profite pe cat posibil de turisti, cerand tarife nejustificat de mari.

La polul opus, o singura camera intr-un hotel de 2 stele, cu televizor, internet wi-fi gratuit, acces la o parcare gratuita si chiar si aer conditionat in camera poate costa in jur de 180 de lei pe noapte, ceea ce reprezinta o oferta foarte buna.

Cu siguranta ca nu trebuie sa va multumiti cu primul hotel pe care ati pus ochii, dar daca aveti ocazia sa va uitati putin pe internet pentru a descoperi mai multe informatii despre locul in care intentionati sa va cazati, s-ar putea sa vedeti lucrurile intr-o cu totul alta lumina.